Over ons

Een alternatieve tekst.​Wie zijn we?

Wij zijn Chiro Mik Mak, een gemengde chiro uit Sterrebeek. Sinds 1948 zijn we actief en we zijn nog steeds alive and kickin' dankzij al die fantastische leidingsploegen die ons reeds voorgingen. 

Wanwaar komt onze naam? 

Wij hanteren binnen onze chiro de term "MIK" om de meisjes aan te duiden en "MAK" voor de jongens. De afkorting MIK verkreeg men zo; M, voor de eerste letter van 'meisjes'; I, voor de middeleste letter van "chiro"; & K, door de laatste letter van "Sterrebeek". Aangezien de meisjeschiro eerst ontstaan is en een naam ook goed op de tong moet liggen, koos men ervoor om de jongens simpelweg MAK te noemen. Zo onstonden wij, meisjes en jongens tesamen, Chiro MIk Mak.

​Wanwaar komt ons logo?

​Om eerlijk te zijn, is de oorsprong ervan ons ook relatief onduidelijk. Als iemand hier meer info over heeft, geef ons een seintje!

Met hoeveel zijn we?

​De laatste jaren merken we telkens weer op dat meer en meer mensen de weg naar onze chiro gevonden hebben. Zo kunnen we nu met trots zeggen dat we voor het werkjaar 2017-2018 over 110 leden en 20 leiders/leidsters beschikken.